Wat doet een huidtherapeut?


Een huidtherapeut is een paramedicus die de zieke en/of beschadigde huid behandelt. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Binnen de praktijk kunnen verschillende soorten huidaandoeningen worden behandeld.
Bij Huidzorg Amstelland kunt u terecht voor behandeling van verschillende huidklachten zoals

  • Oedeem problematiek
  • Vaat problematiek
  • Acne
  • Overbeharing
  •  Pigmentstoornissen
  • Verschillende soorten littekens
  • Huidverzorgingsadviezen

Het behouden van controle en nazorg is tevens onderdeel van de behandelingen.
Huidzorg Amstelland is een praktijk waarbij het uitvoeren van specialistische zorg en persoonlijke aandacht voorop staan. U wordt uitsluitend behandeld door een erkende therapeut. De therapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. De huidtherapeut houdt indien nodig de arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling. Veelal komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is mede afhankelijk van de zorgverzekering. Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt tot de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is.


Wat doet een pedicure?


De pedicure behandeling wordt uitgevoerd door een gediplomeerd medisch pedicure.
Tijdens de behandeling worden verschillende soorten voetproblematiek behandeld. Daarnaast geeft de behandelaar adviezen over het verzorgen van de voeten.
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns en het behandelen van nagelproblemen.

Voorafgaand aan de behandeling vindt een vrijblijvend intake gesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden de klachten, wensen en verwachtingen in kaart gebracht.

Voor meer informatie : www.huidzorgamstelland.nl 


 Maaike van Weezenbeek
Een mobiele telefoon in uw handen
Bel nu en klik op de button!